Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Wishlist
[yith_wcwl_wishlist] view wishlist page
Shopping Bag 0 items - 0 ден 0
Wishlist
[yith_wcwl_wishlist] view wishlist page
Shopping Bag 0 items - 0 ден 0

Monthly Archives: November 2022

Суплементи кај дијабетес: дали, кога, зошто, кои, колку…?

Дијабетесот е болест која се карактеризира со превисоко ниво на гликоза во крвта поради недоволно производство на инсулин. Исхраната директно влијае врз нивото на гликоза во крвта (гликемија). Кои се основите на дијабетесот и крвниот шеќер? Гликозата се добива со внесување храна, пред сѐ јаглехидрати, но и масти и протеини. Крвта ја носи гликозата низ…

Read more