Skip to content Skip to footer

Waterpik®

6,800 ден

Орален туш

Category: Product ID: 4307

Description

🙋 Зошто Waterpik® ❓ Затоа што едноставното четкање на забите не е доволно ❗

⚠️ Четкањето остава зад себе плак и остатоци од храна, кои може да предизвикаат заболувања на непцата, кариес и лош здив. Waterpik® оралниот туш е најлесниот и најефикасниот начин за испирање на забите. Тој ги отстранува остатоците кои четките ги оставаат зад себе и е клинички докажан за унапредување на оралното здравје.

Waterpik® е клинички докажан дека може да обезбеди значително подобро орално здравје:

☑️ подобрено здравје на непцата
☑️ отстранување на плак и бактерии
☑️ допира до места кои се недостапни за четките и забните конци

✨ Waterpik® оралниот туш исто така ги покрива специфичните дентални потреби како што се чистење на протези, третман на периодонтални џебови и чистење на импланти, како и коронки, мостови итн.

✅ Отстранува и до 99% од плакот на третираните области
✅ До 2Х поефективен за импланти во споредба со забните конци
✅ До 3X поефективен за протези во споредба со забните конци
✅ До 50% поефективен за здравје на непцата во споредба со забните конци